Mama se iznenadila: Rodila bebu sa zubima! (FOTO)

Mlada je mama priznala da je bila jako zabrinuta kako će dojiti svoju tek rođenu kćerkicu, nakon što je otkrila da se beba rodila sa dva već praktično potpuno formirana donja zuba.

Kod većine beba, zubi počinju da se formiraju tek u uzrastu od šest meseci i prava je retkost da novorođenčad imaju zube. Doktori kažu da se to događa jednom u 3.000 slučajeva!

Zbog toga je i osoblje Univerzitetske bolnice Velsa u Kardifu bilo jako iznenađeno, izveštava Wales Online.

"Babice su rekle da ni one nikad nisu videle ništa slično",
ispričala je novinarima 25-godišnja mama Kloi Pulen, koja se porodila krajem avgusta godine.

Ona je kazaa da je devojčicu po imenu Rose Esme rodila carskim rezom, bila je pod anestezijom i suprug joj je nakon porođaja rekao da njihova prinova ima zubiće. Onda je i Kloi  bolje pogledala i uverila se da je to tako.

(old_image)

"Bila sam u šoku jer je sve izgledalo toliko čudno", kazala je žena koja živi u Pantmavru sa suprugom Danijelom, vatrogascem i njihovim dvogodišnjim sinom.

"Daniel je bio iznenađen koliko i ja", kazala je Kloi, koja je fotografiju poslala rodbini i prijateljima, a odlučila je da svoju priču podeli i sa javnošću. Ona kaže da, uprkos strahu kako će dojiti kćerkicu, ništa nije bolelo, ali da je mogla da oseti zubiće.

Zanimljivo je da malena Rose Esme nije prva u porodici koja se rodila sa zubom. I njena baka sa majčine strane rodila se sa zubićem – doduše ne sa dva, nego samo sa jednim.

Ipak, zubići su uklonjeni, a doktori očekuju da će Rose Esme uprkos tome imati sve potrebne mlečne zube, a roditelji su odlučili da ova dva čuvaju za uspomenu.

Izvor: Haber.ba

Pogledajte još