ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA

BEOGRAD, 25. septembra 2009. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama danas pišu o poseti zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića Jasenovcu, odluci suda da oduzme zemlju pokojnih vođa zemunskog klana i novim ulaganjima Fijata u Srbiju.

BLIC - "Rusi traže da se vrati Bulevar Crvene armije", piše list uoči posete ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Beogradu. Država najavljuje oštru borbu protiv huligana piše list u tekstu pod naslovom "Klubovi krivci za divljanje huligana". O novim bankarskim uslovima za dobijanje stambenih kredita u tekstu "Lekarski pregled za stambeni kredit". "'Zemuncima' oduzet plac vredan 1,2 miliona evra", piše list o odluci suda.

BORBA - "Svi ministri za otpuštanje, ali mole boga da to bude u tuđem resoru" o planovima Vlade Srbije za smanjenje administracije. "Zabraniti navijačke grupe koje pozivaju na mržnju nasilje i krše Ustav i zakon" o inicijativi za zabranu ekstremnih organizacija.

VEČERNJE NOVOSTI - "Novi 'Fijat' iz Srbije 2011", piše list o najavi novih ulaganja italijanske kompanije u fabriku u Kragujevcu. O sve manjoj kupovnoj moći u Srbiji u tekstu "Plata uvek kratka". "Oktobar je nova šansa", kaže u intervju listu o odnosima sa EU potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

GLAS JAVNOSTI - "Ne damo slobodu" najveći je naslov tog lista u vezi sa dešavanjima u Glasu javnosti i Kuriru. "Vojska bez para" o profesionalizaciji Vojske Srbije.

DANAS - "Izostao istorijski čin", piše list o poseti nadbiskupa Josipa Bozanića, prvoj poseti nekog od visokih velikodostojnika Katoličke crkve Jasenovcu. "Plac u Šilerovoj pripašće Policijskoj upravi u Zemunu", o odluci suda da se oduzme zemlja koja je pripadala vođama zemunskog klana. O huliganima u tekstu "I državni funkcioneri bi morali da odgovaraju".

POLITIKA - "Samo korak do 'šengena'", piše list o mogućem skorom ukidanju viza za putovanje u zemlje EU. O štetnosti energetskih napitaka u tekstu "Oprezno sa 'čarobnim' napicima". O gradnji treće rafinerije u Smederevu u tekstu "Uslovi za treću rafineriju". "Bozanić u Jasenovcu izjednačavao fašizam i komunizam", piše list o poseti zagrebačkog nadbiskupa. "'Fijat' ulaže u Srbiju 100 miliona evra", piše list.

PREŠ - "Tajne veze srpske i hrvatske mafije!", o iskazu svedoka saradnika u slučaju ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića. "Država daje samo 300 stambenih kredita!", piše list.

PRIVREDNI PREGLED - "Novi model Fijata već u novembru" o ulaganjima kompanije "Fijat" u Kragujevcu. "Rezerve nafte 'gase požar'" o prvom naftnom forumu u Srbiji.

Pogledajte još