Niš: Bugarka džeparila pacijente očne klinike

BUGARSKA državljanka našla se u četvrtak iza rešetaka zbog sumnje da je mesecima potkradala pacijente Očne klinike niškog Kliničkog centra! Najmanje šest osoba koje su se lečile u ovoj zdravstvenoj ustanovi ostalo je bez novca i ličnih dokumenata, koje im je otela ova Bugarka.

Prema navodima niške Policijske uprave, kradljivica, čije ime nije saopšteno, uhvaćena je na delu, u četvrtak, i to u trenutku dok je od starije žene uzimala novčanik. Kako „Novosti“ saznaju, lisice su škljocnule oko ruku Bugarke, kada su joj policijski inspektori postavili zasedu.

- Danima su se policajci pretvarali da su pacijenti, u očekivanju da lopov krene u akciju. Bugarka je „snimljena“ dok je jednoj starijoj ženi prilazila s leđa i kada joj je, otvorivši torbu, izvukla novčanik. Uradila je to tako vešto da pacijentkinja ništa nije primetila - navodi izvor našeg lista, iz istrage.

Kada su joj policajci rekli da je pokradena, starica nije mogla da veruje. Iako je uhvaćena na delu, Bugarka je u prvi mah tvrdila da nije ništa ukrala. Ispričala je inspektorima da je baki novčanik slučajno ispao, a da ga je ona podigla u nameri da joj ga vrati. Međutim, ubrzo je priznala da je krala i policiji ispričala da je na to bila prinuđena „jer u Bugarskoj teško živi, i da je povremeno dolazila u Srbiju radi krađe“.

Policija je saopštila da će krivična prijava u redovnom postupku biti prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u gradu na Nišavi i da, kako je do sada utvrđeno, uhapšena nije imala boravište u Srbiji.

OŠTEĆENI

POLICIJA ne isključuje mogućnost da je broj pokradenih mnogo veći. Zasad se ne zna da li je Bugarka „operisala“ samo u niškoj bolnici ili i na drugim mestima.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još