Želimo da osvojimo slovenačku ligu

BEOGRAD, 24. septembra 2009. (Beta) - Učešće Partizana u slovenačkoj ligi pomoći će mladim igračima, ali i srpskom hokeju da napreduju, a već prve sezone beogradski tim pokušaće da se domogne titule prvaka.

"Ušli smo u slovenačku ligu kako bi pokušali da unapredimo hokej u Srbiji. Sinoć smo izgubili od Bleda, ali smo videli gde grešimo. Nastavljamo dalje i nadamo se pobedama u ovom takmičenju", rekao je direktor Partizana Slobodan Obradović.

U slovenačkoj ligi, uz Partizan, igra šest domaćih timova, druga ekipa austrijskog Graca, zagrebačka Mladost i drugi tim Medvešćaka, takođe iz Zagreba. Plasman u plej-of obezbediće prvih osam ekipa.

Od slovenačkih ekipa takmiče se Slavija, Bled, Olimpija, drugi tim Jesenica, Maribor i Triglav.

"Naš prvi cilj je da osiguramo mesto u plej-ofu, a uz malo sreće možemo da dođemo do finala i borbe za titulu", kazao je generalni sekretar "crno-belih" Nikola Bera.

Igrač Partizana Marko Milovanović kazao je da ekipa poseduje veliki potencijal, što će i pokazati u slovenačkoj ligi.

"Juče smo izgubili, napravili smo dosta grešaka. Siguran sam da ćemo sve to ispraviti, jer smo mlada ekipa i imamo mnogo prostora za napredak. Idemo da osvojimo slovenačku ligu", poručio je Milovanović.

Trener Đulnear Saliji rekao je da se vratio u Beograd iz inostranstva, jer je ekipa Partizana talentovana i dodao da će takmičenje u slovenačkoj ligi biti veliki izazov.

"Posle 30 godina sam ponovo došao u Beograd, ovo je novi izazov za mene. Partizan ima dosta mladih igrača i nekoliko stranaca sa kojima može veoma dobro da se radi. Sinoć smo poraženi od Bleda, ali malo smo vremena proveli na ledu tokom priprema i treba nam još vremena da se uigramo", kazao je on.

Kanađanin Mark Furnije naveo je da igranje u slovenačkoj ligi zahteva mnogo više brzog klizanja i dobru fizičku spremu.

"Moramo da se naviknemo na stil igre u novoj ligi. Dugoročno gledano, verujem da će u budućnosti biti mnogo bolje nego sinoć", kazao je kanadski hokejaš.

Marko Kovačević, koji je svojevremeno igrao u kanadskoj juniorskoj ligi, rekao je da učešće Partizana u slovenačkoj ligi predstavlja značajnu stvar za srpski hokej.

"Daćemo sve od sebe u svakoj utakmici. Mladi smo i željni dokazivanja. Ovo je veliki korak napred za srpski hokej", zaključio je Kovačević.

Partizan je sinoć, u prvom kolu, poražen od domaćeg Bleda sa 4:3, a u subotu će u hali Pionir od 17.30 ugostiti ljubljansku Slaviju.

Pogledajte još