Napao decu na putu do škole: Muškarac nožem ubio četvoro đaka!

Jedan muškarac danas je na jugu Kine naneo nožem smrtne povrede četvorici učenika osnovne škole.

Zločin se, kako prenosi AFP, dogodio u autonomnom regionu Guangsi Zuang u gradu Pingshan u trenutku kada su đaci krenuli na put do škole.

Tri deteta preminula su na licu mesta, a jedno u bolnici.

Policija trenutno traga za osumnjičenim za napad, kojeg opisuje kao muškarca srednjih godina. Država kineska televizija prenela je na Tviteru da da se radi o osobi po imenu Ši, koji živi u Pinsghanu.

Policija je objavila registarski broj vozila kojim se vozio ubica I ponudila nagradu od 20.000 juana za informacije koje bi vodile ka njegovom hapšenju.

Broj nasilnih zločina u Kini je porastao u protekloj deceniji, koja je obeležena bumom kineske ekonomije, ali istovremeno I rapidnim povećanjem razdora između bogatih I siromašnih. Istraživanja su pokazala da postoji porast mentalnih oboljenja, neka koja su vezana za stres.

Današnji napad je samo jedan u seriji zločina koja su se dogodila proteklih godina. Početkom ovog meseca jedna muškarac je ubio troje dece I jednog nastavnika, I ranio više osoba u osnovnoj školi koja je odbila da primi njegovu ćerku. U martu prošle godine jedan muškarac ubio je dva rođaka I izbo 11 osoba, uključujući 11 dece, izvan jedne škole u Šangaju, a 2010. je bilo čak pet napada u kojima je ubijeno 17 ljudi, među njima 15-oro dece. Porast incidenata naterao je vlasti da povećaju bezbednost oko škola.

Početkom avgusta dogodilo se i stravično ubistvo deteta u Rusiji.

Izvor: Kurir

Pogledajte još