Samostalna izložba Ivane Ivković ”Going Back Home”

Posle serije grupnih izložbi na kojima je predstavljena grupa umetnika koji sarađuju sa galerijom PROTOTIP publika će biti u prilici da vidi prvu samostalnu izložbu u najmlađem izlagačkom prostoru u Beogradu.

U pitanju je izložba pod nazivom ”Going Back Home” beogradske umetnice Ivane Ivković. Izložba objedinjuje nekoliko različitih serija radova nastalih od 2011. godine do danas, koji objedinjuju mnogobrojne tematike kojima se Ivana Ivković bavi. Light boxovi, crteži, ambijentalne instalacije, projekcije i skulpture naći će svoje mesto u galeriji kao i u zasebnim prostornim celinama.

Menjanejm prvobitnih ambijenata unutar kojih su radovi funkcionisali, umetnica stvara novi kontekst za svoje radove dajući im novi značaj i formu u kome spaja javno, privatno, političko i društveno angažovana. Ono što spaja sve ove radove je zajednička tema - povratak kući.

U saradnji sa stambeno poslovnim kompleksom Belville galerija Prototip započinje seriju akcija u kojima će umetnici postavljati skulpture, instalacije i radove većeg formata u javnom prostoru ovog novobeogradskog naselja. U neposrednoj blizini galerije biće postavljena velika skulptura light box Ivane Ivković pod nazivom No Matter What koja čini sastavni deo njene izložbe.

http://www.prototip.eu

Pogledajte još