Snimak trenutka kada je Marko Milićev pregazio Luku Jovanovića: Opa, polakce, polakce! (VIDEO)

Snimak je napravila Milica Novaković, jedna od devojaka iz "kantrimena", koja je pre dve nedelje prihvatila nagodbu sa tužilaštvom.

Na samom početku snimka čuje se jak udarac, lomljenje stakla i ženski glas koji uzvikuje: "Opa!". Zatim jedna od devojaka opušteno i veselo izgovara: "Polakce, polakce... Sve je u redu, sve ok. Ajmo polako".

Ponovo se čuje:

“Polako, u redu smo” (ženski glas).

"Lagano, Mare" (drugi ženski glas).

Jedan ženski glas potom tiho kaže "stani", a na njega se nadovezuje muški nerazagovetan glas i opet drugi muški glas koji vozaču sugeriše da skrene desno.

Sve vreme u kolima odjekuje glasna muzika, koja nije stišana ni posle nesreće na Brankovom mostu. Prilkom sudara puklo je i bočno staklo na "kantrimenu" pa su lakše posekotine dobile Tamara Bogdanović, koja je sedela iza suvozača, i Milica Novaković, koja je sedela u njenom krilu i koja je mobilnim telefonom napravila tri snimka "selfija" neposredno pre nesreće. Vozač i putnici u "kantrimenu" odlučili su da se ne zaustave i pored udarca na sred Branovog mosta, lomljenja stakla, posekotina...

Pomoću snimaka sigurnosnih kamera utvrđeno je da je Milićev odmah nakon nesreće na Brankovom mostu skrenuo desno čim je došao na novobeogradsku stranu.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen". Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Petoro saputnika Marka Milićeva Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Dana Manevska, Bojana Petrović i Nikola Lepen pravosnažno su osuđeni na kazne kućnog zatvora po sporazumu o priznanju krivice, jer nisu prijavili nesreću.

Oni su takođe označili Marka Milićeva kao vozača "kantrimena" i ispričali da je Milićev kasnije sklonio automobil sa njegovim kumom Bratislavom Vesovićem.

Milićevu i Vesoviću, kojima tužilaštvo nije ponudilo sporazum o priznanju krivice, i taksisti Saši Jankoviću sudiće se u odvojenom postupku.

Milićev se tereti za dva dela izazivanje teške saobraćajne nesreće i bežanje sa lica mesta pa mu preti maksimalna kazna od 19 godina i šest meseci zatvora.

Izvor: Blic

Pogledajte još