PLAN B: Polovina žena u slučaju raskida ima "muškarca u rezervi"

Gotovo polovina njih ima muškarca u "rezervi" u slučaju da im se trenutna veza raspadne, potvrdila je studija britanske kompanije OnePoll.com sprovedena na 1000 ljudi.

Udate žene češće od onih koje nisu u braku imaju plan B. Taj muškarac je najčešće neko koga poznaju oko sedam godina kao što je stari prijatelj koji je uvek gajio osećanja prema njima.
Mogući kandidati su bivši partner, bivši suprug ili kolega, piše Daily Mail.

Jedna od deset žena tvrdi kako im je njihov frajer iz plana B već priznao ljubav, a svaka peta veruje da bi isti ostavio sve drugo zbog njih.

Neke od žena još vežu osećanja za muškarca iz "rezerve", a za 12 odsto njih ta su osećanja snažnija su nego za bolju polovinu, potvrdilo je istraživanje.

Uprkos tajnovitosti koja veže ovakav odnos, polovina žena priznaje da njihov partner zna za treću stranu. Jedan od četiri njih ju je čak i upoznao.

Međutim, jedna od tri žene ne bi realizovala svoj plan B, polovina njih ima pristup "nikad ne reci nikad", a jedna od šest ozbiljno razmišlja o oživljavanju romanse.

- Moderne žene su svesne toga da se svašta može dogoditi i ne žele da to dočekaju nespremne. Facebook i Twitter su to olakšali, pa bi muškarci trebalo da pripaze da li im je draže veče s prijateljima ili boljom polovinom - ističu iz kompanije.

Nadlanu/24sata

Pogledajte još