Kako muškarci zamišljaju idealnu ženu?

Ako pitate muškarca u pedesetim godinama da vam opiše ženu koji bi najradije oženio, verovatno će vam opisati neku damu koja je upola mlađa od njega. A, ako isto pitanje postavite mladiću od 20 godina, verovatno će izabrati malo stariju devojku. Sudeći po tome, pripadnici jačeg pola uvek biraju žene između 20 i 30 godina.

Jedno istraživanje je pokazalo da većina muškaraca, koliko god da imaju godina, kao svoju idealnu partnerku uvek zamišljaju ženu u srednjim dvadesetim godinama.

Verovatnoća da im se te maštarije ostvare, dobre su ako su slavne ličnosti, kao Džejson Statam, koji se zabavlja sa 20 godina mlađom Rouzi Hantington-Vitli, ili kod nas, Branislav Lečić, koji se je u braku sa poprilično mlađom Ninom Radulović. Međutim, ako niste celebrity, šanse za to se znatno umanjuju, i verovatno ćete naći partnera sličnih godina.

Žene su izgleda umerenije po tom pitanju, i traže partnere svojih godina ili malo starije (ako nisu bogati i slavni, što im smanjuje godine, po potrebi).

Studija je sprovedena na 12.500 muškaraca, i magična brojka žesnkih godina se kretala između 24 i 25 godina, bez obzira na to koliko je muškarac star. Kao jedan od glavnih razloga za ovakav rezultat, ispitanici su navodili da je žena tih godina biološki najpodobnija da obezbedi potomstvo.

Žene su, s druge strane, drugačije programirane. Jedna druga studija pokazala je da su ženama najprivlačniji muškarci približno njihovih godina. Najveća razlika u godinama, između njih i njihovog realnog ili imaginarnog partnera, primećena je kod starijih tinejdžerki i kod mlađih žena u ranim dvadesetim.

Jedan od autora studije, Jan Antfolk, kaže da žene prave ovakve izbore zato što im malo stariji muškarac može pružiti sigurnost pre nego mlađi, dok bi mnogo stariji, i pored toga što ima više novca, ipak ulivao nesigurnost zato što će ranije umreti.

Izvor: Cosmopolitan