Potpuni obrt: "Utisak nedelje" nije zabranjen?

"Astonko" doo, većinski vlasnik kompanije B92 saopštio je večeras da su neistinite tvrdnje da je emisija “Utisak nedelje” autorke Olje Bećković zabranjena i da je svako takvo i slično tumačenje nepostizanja dogovora o emitovanju emisije između autorke i većinskog akcionara B92, neosnovano i zlonamerno.

"B92 duboko uvažava dugogodišnji profesionalni odnos sa autorkom Oljom Bećković i doprinos, koji je njena emsija dala televiziji. Imajući to u vidu, podvlačimo da emisija nije zabranjena za emitovanje i sa žaljenjem konstatujemo kako je svako dalje tumačenje u tom pravcu netačno.

I dalje čvrsto verujemo da bi 'Utisak nedelje' bio najjači razvojni potencijal B92 info i stoga ne vidimo razlog za teorije zavere, a naročito ne ako se ima u vidu da se radi o poslovnom predlogu koji, kako pretpostavljamo, nije ispunio očekivanja autorke", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da je B92 privatna kompanija, koja donosi odluke rukovođena isključivo poslovnim razlozima i da za svoje odluke odgovara svojim akcionarima.

"Prema strategiji razvoja, B92 nastavlja da sledi put razvoja u televiziju zabavnog karaktera, dok B92 info prerasta u snažnu kablovsku televiziju sa dvadesetčetvoročasovnim informativno - dokumentarnim programom domaće i strane produkcije", piše u saopštenju.

U svetlu ovih promena, kako se dodaje, menadžment B92 je sa velikim entuzijazmom ponudio Olji Bećković i produkcijskoj kući “”Mreža”” mogućnost da se emisija “Utisak nedelje” emituje i proširi na redizajniranom kablovskom kanalu.

Dodatno, Olji Bećković je ponuđeno da ima veću ulogu u razvoju kanala kroz značajan urednički angažman na televiziji.

Prelazak emisije na B92 info je bio planiran za početak novembra kada počinje sa radom potpuno nov studio, navodi se dalje u saopštenju.

Olji Bećković je ponuđeno da do tada nastavi sa emitovanjem emisije na terestrijalnom kanalu B92.

Nažalost, produkcijska kuća “Mreža” i autorka odbili su ovu ponudu iz razloga koji nisu poznati B92.

B92 će blagovremeno informisati gledaoce i javnost o daljem toku procesa restruktuiranja kanala B92 i B92 info, dodaje se u saopštenju.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović predložio je na društvenoj mreži Twitter da "Utisak nedelje" bude ipak održan sutra uveče u 21 sat, na neuobičajen način, i to ispred zgrade B92.

Izvor: Blic

Pogledajte još