Beograd: Završen protest, Dveri najavljuju šetnju ako bude Parade

0

Posle pet i po sati blokade centra Beograda, protest u organizaciji Pokreta Dveri je završen. – Ukoliko državni vrh ne zabrani održavanje Parade ponosa, i mi ćemo šetati – poručuju Dveri.

Veselin Milić, načelnik Policijske uprave Beograd, pojavio se na Terazijama dvadesetak minuta posle ponoći. Kako saznaje “Blic”, on je pozvao preostalih stotinak okupljenih da se mirno raziđu.
Vlasnici i menadžeri butika u centru Beograda angažovali su zaposlene da tokom večeri i noći čuvaju objekte, u strahu od eventualnih krađa kakve su se događale prilikom masovnih okupljanja prethodnih godina u prestonici.

Jedan od članova starešinstva Pokreta Dveri Boško Obradović se obratio okupljenima odmah posle obraćanja Veselina Milića i izjavio da je protest završen. On je najavio skup za danas u 16 časova ukoliko vrh bezbednosnih službi države ne odustane od prethodne odluke i ne zabrani održavanje Parade ponosa, zakazane za danas u podne.
Tokom protesta, došlo je do manjih incidenata između demonstranata i pripadnika Žandarmerije.

Slučajno ili ne, tek u trenucima iščekivanja odluke Biroa o održavanju parade, Palata Albanija bila je osvetljena u duginim bojama koje simbolišu LGBT populaciju.

Izvor: Blic/ND

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.