Prajd će se održati, centar Beograda zatvoren

0

Šetnja u okviru Parade ponosa, centralnim gradskim ulicama biće danas održana kako je i planirano, saopštili su organizatori. Zatvorene ulice u centru Beograda.

Od ranih jutarnjih časova, glavne ulice u centru grada, kojima, prema planu treba da prođe povorka, zatvorene su za saobraćaj a primetno je pojačano prisustvo policije.

Član organizaciong odbora Prajda Goran Miletić rekao je sinoć da taj odbor tokom večeri nije dobio informaciju da je na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti zabranjeno održavanje Prajda.

“Po zakonu u ponoć je istekao rok kada smo trebali da budemo obavešteni o zabrani, a pošto se to nije desilo Prajd će biti održan kako je i najavljeno”, rekao je on.

Miletić je objasnio i da u slučaju zabrane organizatori moraju biti pozvani da im se uruči rešenje o zabrani, i dodao da se to nije dogodilo.

Nadlanu / izvor: B92

Organizatori Prajda su najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a učesnici će moći da dođu iz tri pravca – iz pravca Slavije, iz pravca Kneza Miloša od Londona i iz pravca Železničke stanice gde će biti i ulaz za novinare.

Povorka treba da se kreće ulicom Kneza Miloša, do Skupštine Srbije gde će skrenuti na Trg Nikole Pašića, a kod Gradske skupštine biće završeno okupljanje.

Predstavnik Dveri Bosko Obradović rekao je da su prošle noći posle protesta protiv Prajda, pozvali ljude da se raziđu i da se okupe danas u 16 časova ispred hrama Svetog Save odakle će organizovati litiiju centralnim gradskim ulicama.

Taj pokret sinoć je organizovao protest u centru Beograda koji su obezbeđivale jake policijske snage.

Tokom protesta nije bilo većih incidenata, a zbog prekršaja, odnosno pokušaja održavanja neprijavljenog skupa, priveden je jedan monah.

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.