Gorele gume na autoputu, 5 privedeno, 1 povređen

Nešto kasnije, oko 11 sati, na Slaviji su privedena petorica mladića. Jedan muškarac je povređen oko 11:40 u interveniciji pripadnika policije u centru Beograda.

Kako javlja reporter Tanjuga s lica mesta oko petnaestak policajaca intervenisalo je u ulazu zgrade u ulici Svetozara Markovića 56, iz kojeg su izveli sredovečnog muškarca okrvavljene glave.

Još nije poznato ko je muškarcu naneo povrede ni koji su razlozi za intervenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, kao ni da li to ima bilo kakve veze s Paradom ponosa koja se održava u Beogradu.

Pripadnici policije legitimisali su desetoricu mladića u parku na Slaviji, na uglu ulica Srpskih vladara i Beogradske, nakon čega su priveli petoricu.

Mladići obučeni u trenerke, koji na sebi nisu imali vidljiva navijačka obeležja, do dolaska policije mirno su sedeli u parku.

Na autoputu se još uvek nalazi nekoliko policijskih i vatrogasnih vozila.

Nema više blokade u saobraćaju, ali je primetna gužva u tom delu.

Od ranih jutarnjih časova, glavne ulice u centru grada kojima treba da prođe povorka zatvorene su za saobraćaj, a očigledno je pojačano prisustvo policije.

Na ulicama su jake policijske snage pod punom opremom, tu su i oklopna vozila, veliki broj pripadnika žandarmerije, a helikopteri nadleću grad.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još