Navijači zapalili autobus broj 46, 13-oro privedeno danas

Kako je rečeno u MUP-u, grupa navijača ubacila je desetak baklji u autobus koji saobraća na liniji 46.

Vatrogasci su na terenu, a policija traga za počiniocima. Za sada nema informacija o tome da li je neko priveden.

Pre i za vreme održavanja Parade ponosa u Beogradu sukobili su se policija i demonstranti protiv Prajda na nekoliko lokacija u gradu, ali nije bilo značajnijih incidenata. Privedeno je sedam osoba, ali je sama manifestacija protekla bez neprijatnosti.

Nedugo nakon završetka Parade ponosa, tridesetak huligana napalo je zgradu B92 i policajce koji su čuvali prostorije u Bulevaru Zorana Đinđića. Tom prilikom povređen je jedan policajac.

Tokom održavanja Prajda, nedaleko od Slavije pripadnici žandarmerije pretukli su brata premijera Aleksandra Vučića i trojicu pripadnika obezbeđenja, potvrđeno je za B92. Detalji incidenta nisu poznati.

Sudijama za prekršaje privedeno 13 lica
Sudijama za prekršaje u Beogradu do 15 sati privedeno je na saslušanje 13 lica sa zahtevima za pokretanje prekršajnih postupaka jer kod sebe nisu imala lične karte ili su posedovala pirotehnička i druga nedzvoljena sredstva.

"Dežurnim sudijama u Timočkoj ulici zbog neposedovanja identifikacionih dokumenata podneto je sedam predmeta kao i jedan zbog nošenja pirotehničkih sredstava (dve petarde)", rekao je Tanjugu predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.

Kod sudije za prekršaje u Policijskoj stanici u ulici Despota Stefana za sada je u radu pet predmeta zbog nošenja noža, baklji i "teleskopske palice", dodao je sudija.

Prema njegovim rečima, policija kontinuirano privodi okrivljenei podnosi zahtevae za pokretanje prekršajnog postupka.

U sedištu suda u Timočkoj ulici dežura 17 sudija, pored redovnog dežunog u Policijskoj stanici u ulici Despota Stefana i sudije za prekršaje iz oblasti saobraćaja u Savskoj ulici.

Prekršajni apelacioni sud saospstio je ranije da će sva lica koja policija bude privela dežurnom sudiji Prekršajnog suda biće procesuirana po hitnom postupku, na osnovu člana 308 Zakona o prekršajima.

"Svako lice koje je okrivljeno za teži prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, ugrožavanja života i zdravlja građana ili ako to zahtevaju interesi opšte bezbednosti, a postoji osnovana sumnja da će okrivljeni ponoviti prekršaj, dežurni sudija će u presudi odrediti da i pre pravnosnažnosti pristupi izvršenju kazne", rekao je portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić.

Žalba na tu presudu ne odlaže izvršenje kazne.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još