Posle šest dana potrage: Pronađeno telo rudara Željka Miletića

Rudari spasioci u trećoj smeni pronašli su posle ponoći telo rudara Željka Miletića (36) iz Svilajnca koji je stradao u jami Stromsten u Resavici u odronu u utorak, 23. septembra, potvrdio je predsednik sindikata Rembasa Nebojša Milenković .

Potraga za zatrpanim rudarom trajala je šest dana.

- Željkovo beživotno telo pronađeno je u iskomadano od siline koja se sručila na njega. Pronađen je u delu radilišta jame gde ga je odbacio veliki odron. Njemu nije bilo spasa. Velika količina uglja, kamena i jalovine se obrušila na njega. Bio je u tom trenutku mrtav. Nije stigao ni da reaguje, skloni se ili bilo šta god drugo - kažu rudari spasioci koji su došli do tela Željka Miletića.

Očekuje se da tužilac obavi uviđaj i da telo pokojnog rudara bude evaukuisano iz jame.

- Delovi bušilice nađeni su oko 19.30, oko 23 deo rudarske lampe sa šlema, a u 00.50 došli smo do Željkovog tela. On se nalazio na 4 do 5 metara od poslednje podgrade u otkopu, što je veoma opasno. Bukvalno smo na sreću našli telo stradalog rudara. Da ga sada nismo našli ne bismo to uspeli da uradimo za mesec dana, jer je planirano da ponovo bušimo novo okno - pričaju rudari spasioci.

Otac nastradalog rudara: Nadao sam se da mi je sin živ
Kolege sa kojima je Željko radio pre šest dana noćas su ga pronasli, rekao otac pokojnog rudara Miodrag.

On je zalepio smrtovnicu na ulasku u jamu Strmosten.

- Gajio sam nadu da je živ. Njegova smena ga je ostavila u utorak u jami, njegova smena ga našla sinoć. Željkovo telo je nađeno u otkopu, direktno na njega je pao veliki blok. U trenutku je bio mrtav. Nema drugih povreda po telu. Ne znam sta da pričam više, mog Željka nema više - rekao je Miodrag.

Sahrana Željka Miletića biće obavljena 1. oktobra u 13 sati u Lomnici kod Despotovca.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.