Prirodna nega noktiju

Kućni poslovi delomično su odgovorni za takvo stanje, ali to nije dovoljan izgovor. Prirodna nega noktiju može se sprovesti čitavim nizom jednostavnih i primenljivih saveta koji će nokte održati lepima i zdravima iako su ruke pod velikim opterećenjem.

Prirodna nega noktiju u praksi je godinama pokazala odlične rezultate. Oduvek su se koristila prirodna sredstva za čvrste nokte i meku kožu koja se ne lista oko noktiju. Ta su prirodna sredstva jednako pogodna i za nožne prste. Ako im ugadjate na taj način i redovno ih negujete, nokti će biti u izvrsnoj formi a ruke lepe do vrhova prstiju.

Prirodna nega noktiju pomoću losiona

Ovaj losion jača nokte, a kožu oko njih čini mekšom i nežnijom. Za njegovo spravljanje potrebno vam je: ¼ litre ružine vodice (može se kupiti na merenje), sok od pola limuna, 10 g soli i 5 g natrijum borata . Dobro promešajte sve sastojke i prelijte u posudu koju možete zatvoriti. Losion treba da vam odstoji najmanje jedan dan pre nanošenja na nokte.

Prirodna nega noktiju uljem

Nega noktiju uljem posebno je dobra za nokte nožnih prstiju. Važno je napomenuti da nakon primene ulja nemojte lakirati nokte jer se lak ne prima za uljani sloj. Za pripremu ulja za nokte potrebno vam je 10 ml sojinog ulja, 5 ml ulja od avokada i 5 ml ricinusovog ulja. Ulja mešajte najmanje 2 minuta i prelijte u bočicu. Jednom nedeljno tanko nanestite na čiste nokte i nemojte isprati.

(old_image)

Prirodna nega noktiju kremom

Krema za nokte sa vazelinom lomljivim noktima daće novu čvrstoću. Ona sadrži delotvorne sastojke koji im vraćaju otpornost. Za pravljenje ove kreme potrebno vam je: 10 g vazelina, 10 g lanolina, 2,5 salicilne kiseline (aspirin) i pamučne rukavice. Sastojke pomešajte u posudi dok ne dobijete ujednačenu glatku masu. Kremu uvek čuvajte u zatvorenoj posudi. Preodlaska na spavanje nokte uronite u kremu, navucite pamučne rukavice i pustite da deluje celu noć. Postupak ponovite nekoliko dana za redom.

savremena.me

Pogledajte još