Pogled zavodnice uz malu pomoć ajlajnera

Danas u raznim kozmetičkim linijama ima mnogo vrsta ajlajnera, mogu da budu tečni, u obliku stika ili u prahu. Najčešće se koristi ajlajner u crnoj boji, međutim poslednjih sezona sve su popularniji i oni u drugim bojama, sa ili bez šljokica.

Budite hrabre i igrajte se bojama. Ako nanesete ljubičastu senku, neka vam ajlajner bude tamno zelene boje, a sa smeđom nijansom senke kombinujte zlatni ajlajner. Ako nemate baš previše prakse sa ajlajnerom, isprobajte ajlajnere u olovci koji su lakši za nanošenje.

(old_image)

KAKO SE NANOSI AJLAJNER

1. Velike oči – Jače ih naglasite ajlajnerom. Najbolje je da povučete deblju liniju uz gornji kapak ka spoljnjem uglu oka, a ako želite okruglije oči ajlajner nanesite samo do ugla kapka. Za one koji žele da postignu mačkasti look, potrebno je samo da liniju izvučete na gore. Osobama sa krupnim očima preporučuje se da se ne boje eksperimentisanja.

2. Male oči – Za efekat krupnih očiju potrebno je povući ajlajner uz trepavice gornjeg kapka, od unutrašnjosti oka, ali tako da se linija podebljava ka spolja. Ajlajner treba naneti i uz trepavice donjeg kapka, ali od polovine, i spojiti je sa linijom gornjeg kapka.

3. Šire razmaknute oči – Ajlajner nanesite i na gornji i donji kapak. Tanku liniju povucite uz gornju trepavicu, celom dužinom, a na donjoj istaknite samo trećinu.

4. Uzak razmak između očiju – Iscrtajte tanku liniju na unutrašnjem delu gornjeg kapka, a na spoljnjem je malo podebljajte. Najbolji efekat dobićete ako na unutrašnji ugao oka, do sredine kapka, nanesete svetlu senku, a od sredine tamniju.

savremena.me

Pogledajte još