Muškarci, ovako morate da čuvate "loptice" među nogama!

Nemojte da zaboravite: Vaš paket u pantalonama se sastoji iz dva dela. Već ste prešli dalek put da zaštitite jedan deo (vaš penis), ali nekako usput skroz ste zaboravili na drugi deo (testise). Ako želite sebi da obezbedite zdravu spermu i neverovatan seksualni život, počnite da obraćate malo pažnje i na svoje testise.
IZBEGAVAJTE TOPLOTU
Laptop na vašem krilu podiže temperaturu vaših testisa što može da naškodi kvalitetu spermatozoida, otkrilo je istraživanje magazina Fertility and Sterility. Najbolje rešenje je da postavite laptop na sto, gde mu je i mesto.
SPAVAJTE
Manjak sna znači viši nivo hormona stresa, koji itekako može da umanji proizvodnju vaših "plivača", bar tako trdi urolog Tobajas Koler, preofesor urologije na Southern Illinois University.
PAZITE NA NJHOVU VELIČINU
Istraživanje naučnog časopisa Journal of Sexual Medicine, otkrilo je da stariji muškarci, čiji obim testisa prelazi preko 20 milimetara, imaju veći rizik od srčanih oboljenja.
POMERITE TELEFON
Brojne studije su ukazale na vezu između izloženosti mobilnim telefonima i smanjenog broja i kvaliteta spermatozoida. Tako da je možda bolje da svoj telefon držite u zadnjem džepu, ili možda još bolje u torbi.
PAZITE NA VENE
Proširene vene na vašem skrotumu mogu da izazovu neplodnost i smanjenje testisa. Ukoliko ih primetite, pod hitno posetite urologa.
Izvor: Menshealth/alo
Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.