Horor u Novom Sadu: Napao komšinicu nožem jer je muslimanka?!

Na Mirsadu Gojak iz Petrovaradina nožem je nasrnuo komšija zbog njene nacionalne pripadnosti, tvrdi njen suprug Aziz Gojak.

Incident se dogodio prošle subote posle podne u njihovom porodičnom dvorištu, kada je Aziz na kratko ušao u kuću, a komšija, koji ih, kako tvrdi, neprestano uznemirava i naziva pogrdnim imenima, iskoristio tu priliku da Mirsadi stavi nož pod grlo. Kako za 021 tvrdi Aziz Gojak, do pokušaja ubistva je došlo jer je komšija provociran njihovim muslimanskim poreklom i to već godinama.

Policija zatajila?

"Čuo sam Mirsadu kako vrišti, a komšija ju je držao za kosu i nož je namestio na njen vrat. Brzo sam zgrabio lopatu i krenuo na njega, kako bih odbranio ženu. On ju je pustio, a ja sam utrčao u kuću i pozvao policiju", kaže Aziz.

Ono što on u tom trenutku nije očekivao je neažurnost policije, koja po dolasku, kako kaže, nije ni potražila komšijin nož, a zaplenila je lopatu, na osnovu čega su ustanovili da je Aziz napadaču naneo "lakše telesne povrede". Pritom, kako saznaje 021, policajci nisu uzeli izjave od učesnika, niti sačinili zapisnik, a protiv Aziza i komšije su podneli krivične prijave za nanošenje lakših telesnih povreda.

Naime, u trenutku kada je PU Novi Sad našoj redakciji javila da su obavljeni razgovori sa učesnicima incidenta, nakon čega su podnete krivične prijave protiv Aziza i komšije, Aziz nam je rekao da je "policija u tom momentu tek uzimala izjave od supruge i jednog očevica, podstanara, a unapred je podnela krivične prijave, bez valjano urađenog zapisnika". Takođe, u odgovoru upućenom iz novosadske policije u utorak našoj redakciji, navodi se da je supruga napadnuta oštrim predmetom.

"Molio sam ih da potraže nož, nisu želeli. Bilo je i krvi po dvorištu, ni to nisu snimili. Policija njega, iz nekog razloga, štiti", tvrdi Aziz.

Problemi traju 15 godina

Ovo je samo jedan od napada na koji se odlučio 64-godišnji komšija, a problemi su počeli 1999. godine.

"Psovao nam je i tursku i šiptarsku majku. Jedne večeri je nasilnije pokušao da nas istera iz kuće, pri čemu je odvalio tarabu od kuće i njome gađao moju ćerku. Morao sam hitno da odvedem porodicu kod rođaka u kuću na nekoliko nedelja", priča Aziz. Kada se sa porodicom vratio u kuću u Petrovaradinu, usledile su stalne telefonske pretnje i uznemiravanja, što traje već 15 godina.

Njihov netolerantni komšija je, priča Aziz, ispumpavao septičke jame u njihovo dvorište, pravio buku, uništavao dvorište, a pre mesec dana mu je pred policajcem psovao "šiptarsku majku". Policajac se pritom pravio gluv. "Nemoguće je očekivati išta od naše policije, čak i kada vam je direktno ugrožen život. Nikada nismo mogli da dođemo do pravde jer nije bilo dokaza protiv njega, a tako očekujem da će biti i sada", kaže Aziz, koji će komšiju tužiti za pokušaj ubistva.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još