Da li znate da način na koji spavamo prouzrokuje bore?

Za mladolik ten izuzetno je važan dobar san. To naravno, uključuje obaveznih 7 do 8 sati sna koji omogućuju da se koža odmori i regeneriše, ali i način na koji spavaš.

Kod mnogih žena obešena koža i bore pojavljuju se upravo zbog načina na koji spavaju, a s obzirom na to da se isti pokreti ponavljaju svake noći, mnoge žene same nesvesno kvare svoj izgled.

Za kožu je najgore spavanje na boku i stomaku jer tako svake noći "gužvamo lice" po jastuku punih 8 sati, upozoravaju stručnjaci. Zbog takvog spavanja bore nastaju na području oko očiju, nosa i na obrazima, ali i na grudima!

Za lep izgled svakako bi se trebalo potruditi i naučiti da spavamo na leđima, a ako nikako ne možeš da se oprostiš od spavanja na boku, barem utoni u san dok si na leđima.

Možeš da koristiš i veliki jastuk koji koriste i trudnice pa na njega prebacii težinu s ramena i trupa - to će pomoći da lakše zaspiš, a opet lice neće biti pritisnuto na jastuk.

Još jedan "starinski savet" koji svakako pali je spavanje na satenskoj jastučnici. Lice na satenu jednostavno klizi, dok se na pamuku "gužva".

Izvor: rouge

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.