B92 VS "Utisak": Uložili smo u Olju dva miliona evra, a ona nam tako vraća!

Pregovori kompanije B92 za poboljšanje saradnje s autorkom emisije „Utisak nedelje“ Oljom Bećković i Produkcijskom grupom „Mreža“, nisu se pokazali uspešnim, saopštila je ova televizija.

"Ishod pregovora kompanije B92 o nastavku saradnje sa Oljom Bećković i PG 'Mrežom' takav je da je od strane autorke emisije 'Utisak nedelje' i produkcijske kuće došlo ne samo do odsustva razumevanja i podrške, nego i do teškog narušavanja profesionalne etike izjavama datim u javnosti i optužbama za navodne ucene i ultimatume, a sa očiglednom namerom diskreditacije", navedeno je u saopštenju B92.
Pošto joj je ponuđeno da svoju kultnu emisiju "preseli" na kanal B92 Info, autorka "Utiska nedelje" dobila je ponudu od Željka Mitrovića.

Rukovodstvo B92 navodi da je "razočarano ponašanjem gospođe Bećković nakon 12 godina saradnje i vernosti, ulaganja u nju oko dva miliona evra i značajna promocija širom B92 mreže, kao i na drugim mestima".
Reakcije na društvenim mrežama povodom "Utiska nedelje" bile su veoma burne.

"Zaključak koji bi mogao da se nametne je da Olja Bećković i PG 'Mreža' svoje pogrdne izjave koriste kako bi stvorili negativnu atmosferu, narušili ugled izvršili pritisak na slobodu uređivačke politike kompanije B92, a sve u pokušaju da poboljšaju svoje pregovaračke pozicije", navodi televizija uz zaključak da će dalja saradnja kompanije B92 sa Oljom Bećković i PG "Mrežom" predstavljati "težak izazov".

Ovim povodom oglasila se i autorka i voditeljka "Utiska nedelje" - pogledajte kakav je bio njen komentar!

Izvor: Blic

Pogledajte još