Otkrivamo kako za 5 minuta bez lekova sniziti krvni pritisak!

Gotovo svaki čovek se ponekad nađe u situaciji da mu je pritisak povišen. Pod uticajem stresa ili pak prekomerne fizičke aktivnosti mišići se naprežu, a krvni sudovi sužavaju stvarajući pritisak. Znate li šta u tim trenucima učiniti da regulišete pritisak? Mišiće je potrebno što hitnije opustiti. Ali, pitanje je kako to učiniti.

Lu Hunsen, lekar fudbalskog kluba “Spartak”, obznanio je tajnu kineske medicine s kojom se pritisak može regulisati za svega pet minuta i to bez lekova. Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva.
Ako negdje u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mestu počinje razvoj bolesti.
I obrnuto – ako se osigura odgovarajući protok krvi, organizam će biti u mogućnosti da brzo izleči bolest. Zato masaža ključnih tačaka pomaže ozdravljenju.

U ovom slučaju se radi o 2 tačke.

Tačka broj jedan
Ovo čak nije ni tačka, već linija. Ona prolazi iza ušne resice do sredine ključne kosti. Ovu liniju ne treba ni pritiskati, ni masirati, već vrlo polako maziti gotovo neprimetnim pokretom ruke od gore na dole, jedva dodirujući vrhovima prstiju. Ponovite 10 puta sa jedne strane, pa preći na drugu, isto 10 puta.

Tačka broj dva
Ova tačka se nalazi na delu lica u nivou ušne resice na udaljenosti pola santimetra od uha u pravcu prema nosu. Ovu tačku treba masirati vrhovima prstiju po 1 minut s obe strane lica. Pritiskati jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smeru kazaljke sata ili ne. Važno je da imate osećaj pritiska na određenu tačku.

Posle ovog jednostavnog tretmana krvni pritisak bi trebao da se vrati u normalu.

Izvor: atma

Pogledajte još