Dijeta nije lutrija: Evo kako da odabrete savršen dijetalni program

Dijeta treba da bude primerena vašem životnom stilu.
Jedan dijetalni program nipošto ne može biti pogodan za sve ljude. Birajte one koji se mogu prilagoditi vama, vašem životnom stilu i navikama.

Dolazi iz pouzdanih izvora.
Birajte dijetu koju preporučuju pouzdani nutricionisti, lekari i fitnes stručnjaci i za koju postoje zdravstveni dokazi da je delotvorna i da neće naškoditi vašem zdravlju.

Važno je da je dugotrajna.
Dijete koje za kratko vreme obećavaju gubitak puno kilograma odmah preskočite jer mogu biti veoma iscrpljujuće, a kilogrami će se brzo vratiti. Ako ste odlučni da smršate, birajte dijetu koja zahteva dugotrajnu posvećenost.

Birajte dijete koje preporučuju dovoljan unos kalorija.
Sve dijete koje preporučuju unos manje od 1200 kalorija tokom dana trebalo bi da nadgleda lekar i zato pazite šta radite.

Dijete koje ne zahtevaju korišćenje posebnih proizvoda.
One programe mršavljenja koji zahtevaju korišćenje posebnih napitaka, čajeva ili tableta ne bi trebalo da uzimate u obzir.

Ne verujte obećanjima da ćete izgubiti salo samo na kritičnim mestima jer je to apsolutno nemoguće.
Ako vas uveravaju da ćete skinuti naslage samo na stomaku, zadnjici, ili butinama, slobodno možemo reći da vas lažu.

Na samom kraju da zaključimo, uključite se u dijetalni program koji će vam garantovati da se kilogrami neće vratiti, da ćete bez problema moći održavati telesnu težinu i one programe čija je statistika javna i u čiju korist govore brojke.

Izvor: Lifepress magazin

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.