Smrt nestale tinejdžerke iz Batajnice: Ivana ubijena još u avgustu?

- U dugoj policijskoj karijeri, nikada nisam video potresniji prizor ni kao policajac, ni kao roditelj - ispričao je vidno utučeni Veljović. - Sa kolegama sam izašao na teren i video nešto što je stvarno zastrašujuće.... Mi smo 29. septembra imali prijavu za silovanje. Radeći na tom slučaju, pronašli smo izvršioca. Ispostavilo se da je silovatelj isti čovek koji je ubio 14-godišnju Ivanu Podraščić.

Kako piše "Blic", osumnjičeni za silovanje i ubistvo male Ivane je 39-godišnji Darko Kostić.

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je danas na konferenciji za novinare da je Kostić devojčicu silovao, a potom udario motikom u glavu, zavio u ćebe i sunđer i zakopao u iznajmljenoj kući u Rakovici.

Zločin je otkriven pošto je 29. septembra jedna žena prijavila silovanje, a policija je po njenoj prijavi došla u kuću u kojoj je ubijena i Ivana. Telo je pronađeno zahvaljujući kiši koja ga je otkrila ispod nanosa zemlje.

Prema rečima Stefanovića, Kostić je višestruki povratnik, osuđivan za razbojništva i teške krađe, ali i za ubistvo starice na sedam godina zatvora.

Prema do sada nepotvrđenim informacijama, Ivana Podraščić ubijena je još sredinom avgusta.

Beživotno telo Ivane Podraščić pronađeno je u napuštenoj kući u Ulici Mitra Bakića u Rakovici. Njen nestanak prijavio je otac početkom avgusta, a devojčica je 29. jula napustila roditeljski dom u Batajnici. U slučaj se uključio i Centar za socijalni rad.

Blic/ND

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.