Terzić suspendovan na 6 meseci zbog incidenta u Kruševcu

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) suspendovala je danas vršioca dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdana Terzića na šest meseci zbog incidenta u Kruševcu, po završetku utakmice Napretka i Zvezde u Super ligi Srbije.

Terzić je suspendovan jer je po završetku utakmice Napretka i Crvene zvezde (0:0), 13. septembra, nezadovoljan suđenjem, verbalno napao sudiju Dejana Santrača i neovlašćeno ušao u sudijsku svlačionicu na stadionu.

Posle utakmice sa Napretkom Zvezda je ušla u sukob sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem i zatražila je da podnese ostavku.

Na današnjoj sednici Disciplinske komisije, kojoj je predsedavao Slobodan Pajović, Terziću je na šest meseci zabranjeno da obavlja funkcije vršioca dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde i predsednika Zajednice Super lige Srbije, navodi se u saopštenju na sajtu FSS. Odluka o suspenziji doneta je na osnovu izveštaja i dopunskog izveštaja delegata te utakmice Dragana Denčića.

U izveštaju se navodi da je Terzić "provalio u svlačionicu i verbalno napao sudiju Santrača, a zatim je plastičnu flašu besno tresnuo o pod". Nakon intervencije redarske službe, Terzić je napustio svlačionicu, dodaje se.

U dopunskom izveštaju Denčić je obavestio Disciplinsku komisiju da je izraz "provalio" iskoristio u smislu "nasilno otvoriti", a ne kao krivično-pravni termin.

"Kako sam i opisao u izveštaju, bio sam u sudijskoj svlačionici leđima okrenut ulaznim vratima. Vrata nisu bila zaključana, a otvorena su uz tresak, što mi je ukazalo na to da Terzić nije koristio kvaku, kako bi ušao u svlačionicu. Da li ih je otvorio nogom, šakom ne mogu da tvrdim, ali stojim iza toga da nije mirno, pristojno, otvarajući kvakom vrata, ušao u sudijsku svlačionicu", naveo je Denčić.

Denčić je naglasio da je Terzić bio iznenađen njegovim prisustvom i da je to, prema njegovom mišljenju, spustilo tenziju.

Na odluku o suspenziji Terzić ima pravo žalbe Komisiji za žalbe FSS u roku od osam dana od prijema odluke. Takođe, na današnjoj sednici Napredak je kažnjen sa 100.000 dinara pošto redarska služba nije sprečila Terzića da uđe u sudijsku svlačionicu, kao i zbog unošenja pirotehničkih sredstava na tribine i njihovog aktiviranja tokom utakmice.

Izvor: Kurir

Pogledajte još