Izgovori za preljubu: Draga, prevario sam te zato što...

Dosada na poslu

Svakome je ponekad na poslu dosadno, a bezazleno čavrljanje s kolegama može dovesti do izvesnih iskrica, i niste se ni okrenuli a već ste se našli u postelji osobe za koju ste mislili da nikada ne biste mogli da budete s njom.

Strah od starenja

Recimo da ste započeli svoj brak s puno kose, prvi znak starenja… Ili ste možda videli novu boru na čelu, grudi su vam se promenile, primećujete šlauf na stomaku… Nezadovoljstvo raste i vi se ne mirite više s činjenicom da su godine učinile svoje. Samopouzdanje vam pada i, iako je vaš partner ili partnerka neko koga volite, nesvesno ćete tražiti nekog mlađeg jer ćete se samim tim i vi osećai mlađe.

Potisnuto nezadovoljstvo

Ponekad se osobe razočaraju u partnera i ne osećaju se ispunjenima- preljuba kuca na vrata. Osobe koje su sklonije potiskivanju problema i izbjegavaju suočavanje s njim takođe su sklonije da utočište potraže u zagrljaju druge osobe.

Potraga za adrenalinom

Nekima je vrlo teško vezati se samo za jednu osobu. Ok je ako vam je lepo s nekim, ali mnogi od nas često osećaju da im fali uzbuđenja. I sada, da bi dobili dozu adrenalina koja im je potrebna, ne posežu za preljubom preljube radi, već zbog onog uzbuđenja koje im je falilo u vezi.

Izvor: portaloko/nadlanu

Pogledajte još