Očaj porodica iz poplavljenog Obrenovca: Spavamo na golom betonu!

- Sve što vidite dobili smo od humanih građana. Šator su nam dali iz vatrogasne službe, ali sad traže da ga vratimo. Osuđeni smo na goli beton! Ne znamo kako ćemo dočekati zimu ni gde će nam unuk spavati! - zabrinuto veli Slobodan Karaklić (71), penzioner iz Obrenovca čija je porodica samo jedna u nizu koja je tokom majskih poplava ostala bez igde ičega.

Greju ih samo obećanja

Građane Obrenovca, čiji su domovi pretrpeli najveću štetu u majskim poplavama, zasad jedino mogu da ugreju obećanja da će se u nove, obnovljene objekte useliti do početka decembra! Na svu njihovu muku, u kolektivnim centrima pojavile su se i vaške.

Njegova supruga Dušanka (67) tužno potvrđuje klimanjem glave. Četiri meseca žive u šatoru, po kiši, hladnoći...
- Samo da nam ovog puta ispravno kategorišu uništenu kuću, pa da od tog novca nešto možemo i da sredimo - nadaju se ovo dvoje penzionera.

Lazići: Život nam je u opasnosti!
Porodica Lazić, čija kuća u naselju Zabrežje samo što se nije srušila, u obližnjem hotelu provode noći.
- Inspektor je rekao da nije nimalo sigurno da ulazimo u nju! Bočni zidovi su popucali, odvojili se od plafona! Život nam je u opasnosti. U hotelu nema tople vode, šporeta, frižidera, pa svakog jutra idemo do kuće da se istuširamo i skuvamo nešto u improvizovanim uslovima, a noću se vraćamo u hotel da prespavamo - priča Ivana (29) i dodaje da su ona i sestra Mirjana već nekoliko puta bile ozbiljno bolesne.

Njihovi roditelji Zorica (52) i Živojin (56) Lazić još nisu dobili rezultate ponovljene procene štete.
- Uplašena sam jer nemamo ni ogrev ni kuću, a zima dolazi. Nemamo para da plaćamo kiriju. Zato deca plaču danju, a mi noću! Nedavno sam operisana, koče mi se ruke, boli me glava, noge su mi otkazale. Sve se nadam pozitivnim vestima. Samo da dobijemo novu kuću - suznih očiju kaže Zorica.

Izvor: Kurir

Pogledajte još