DAN DOMAĆEG FILMA

0

U okviru programa Dan domaćeg filma, u subotu 4. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6, sa početkom u 13 sati biće prikazan film ŽUĆKO – priča o Radivoju Koraću, reditelјa Gordana Matića. Film traje 85 minuta i ima srpski titl. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa reditelјem.

Film ŽUĆKO – priča o Radivoju Koraću govori o jednom od najbolјih košarkaša svih vremena, najbolјem strelcu olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava, o čoveku po kojem je najmasovnije klupsko košarkaško takmičenje nosilo ime. Rade Korać istovremeno je bio i prva, prava zvezda svog vremena promovišući popularnu kulturu koje socijalističko društvo nije osetilo do tada, a uz to što je bio jedan od najznačajnijih promotera zapadne kulture iza „gvozdene zavese“, bio je i najbolјi košarkaš Evrope dugo godina, kao i najbolјi student elektrotehnike. Bio je jedan od prvih idola posleratnih generacija, a na mnogo načina njegova dramatična biografija predstavlјa hroniku jednog vremena i jedne zemlјe koje više nema – Jugoslavije.

Reditelј Gordan Matić je rođen 1971. godine u Kragujevcu. Završio je osnovne studije kulturologije na Fakultetu za kulturu i medije, a postdiplomske studije na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Radio je kao producent i reditelј u pozorištu, na filmu i na televiziji, kao i u advertajzingu.

Ulaz je slobodan.

http://www.kcb.org.rs

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.