Širimo zarazu uz kvalitetno pivo i fantastične filmove

0

U subotu 4. oktobra u Miners Pub-u (Rige od Fere br. 16) u Beogradu, sa početkom u 19h, biće održana promocija devetog Festivala srpskog filma fantastike.

Žurka će biti održana pod sloganom „Dođite da širimo zarazu uz kvalitetno pivo i fantastične filmove“. Gosti će moći da se slikaju sa nagradama, Koskarom i Piramidom, pogledaju izložbu fotografija, prošetaju „tunelom strave“, dok će za to vreme zombiji biti zaduženi za njihovo posluživanje. U periodu od 20 do 21:30h, biće upriličena i retrospektiva najboljih filmova prikazanih na prethodnim izdanjima festivala i tom prilikom će moći da se pogledaju:

OVČIRRA – Nebojša Nenadić (2011)
PRIČE O STANOVNICIMA ZIDA – Andrej Boka (2013)
PRIČE IZ GROBA – Damir Romanov (2011)
UGOVOR – Dario Lonjak (2012, HRV)
VOZAR – Marina Uzelac (2012)
LAST DROP – Miroslav Lakobrija (2011)

U Domu omladine i Jugoslovenskoj kinoteci će se od 14. do 18. oktobra održati deveti po redu Festival srpskog filma fantastike. Posetioci će i ove godine imati prilike da pogledaju više od 50 domaćih i stranih ostvarenja i učestvuju na trećoj beogradskoj Zombi šetnji, koja će tradicionalno biti održana poslednjeg dana festivala. Filmovi će se takmičiti za dve nagrade – Koskar i Piramidu. Koskar, omaž Oskaru u obliku kostura, je zvanična nagrada i dodeljuje se u domaćoj (srpskoj), regionalnoj (zemlje bivše Jugoslavije, bez Srbije) i međunarodnoj (ostvarenja iz celog sveta) selekciji. Piramida je nagrada za filmove na zadatu temu, a ona je ove godine veoma zanimljiva – slovenska mitologija. Festival će otvoriti američki reditelj, Mik Geris, koji se proslavio filmovima zasnovanim na adaptaciji romana Stivena Kinga.

http://www.fsffantastic.com/

Foto: Promo

Ostavite komentar

Your email address will not be published.