Pobede Reala i Barselone

BEOGRAD, 26. septembra 2009. (Beta) - Fudbaleri madridskog Reala pobedili su Tenerife sa 3:0, dok je Barselone u gostima savladala Malagu sa 2:0, pa su obe ekipe stigle do petih pobeda na isto toliko mečeva u španskom prvenstvu.

Prevagu Realu u susretu sa novim prvoligašem ponovo su donela pojačanja iz letnjeg prelaznog roka u kome je madridski tim potrošio više od 200 miliona evra. Ključnu ulogu ovaj put je imao francuski napadač Karim Benzema, koji je postigao dva prva gola.

Konačan rezultat postavio je Brazilac Kaka, koji je u igru ušao sa klupe, dok Kristijano Ronaldo prvi put ove sezone nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Portugalac je na prethodne četiri prvenstvene utakmice postigao pet golova, a Real ukupno 16.

Isti golgeterski i bodovni učinak ima i drugoplasirana Barselona, koje je u gostima pobedila Malagu sa 2:0.

Jedini razlog što je Real, ipak, na prvom mestu je taj što je Barselona primila tri, a njem večiti rival iz glavnog grada Španije samo dva gola.

Golove za pobedu Barse postigli su Zlatan Ibraimović i Žerar Pike.

Ibrahimović, koji je letos u Barselonu stigao iz Intera, tako se i na petoj uzastopnoj prvestvenoj utakmici upisao u listu strelaca što do sada nije uspelo nijednom novom igraču katalonskog kluba.

Dobro veče imala je i Sevilja, koja je na gostovanju Atletik Bilbau ostvarila najubedljiviju pobedu - 4:0.

Strelci za tim iz Andaluzije bili su Renato, Alvaro Negredo, Frederik Kanute i Hesus Navas, pa je Sevilja ostvarila i petu uzastopnu pobedu računajući utakmice u svim takmičenjima.
Valensija će kasnije večeras biti domaćin madridskom Atletiku, koji u dosadašnjim utakmicama još nije ostvario pobedu. Preostali mečevi igraće se sutra.

Pogledajte još