Ovo rade skoro sve žene: Ginekolozi otkrili šta ih kod žena nervira

Izvinjavanje jer se niste depilirali
Vaš lekar ima na raspolaganju svega nekoliko minuta koje će provesti s vama, a to vreme definitivno neće utrošiti kako bi utvrdio kada ste se poslednji put obrijali ili depilirali.

Kada odložite pregled zbog menstruacije
Svi ginekolozi slažu se u jednom: Ne odlažite pregled zato što ste dobili menstruaciju. Nove tehnologije koje se koriste za papa-test omogućuju da se dobiju ispravni rezultati iako je 'ono' vreme u mesecu.

Kada sami sebi postavite dijagnozu
Postoje lekovi bez recepta kojima se možete obračunati s gljivicama tamo dole, ali ako vas brine bilo šta, obratite se prvo lekaru.

Kada ne kažete koje lekove koristite
Možda mislite da lekove koje pijete nije potrebno spominjati lekaru jer ne utiču na pregled ili kontracepcijske pilule po koje ste došli. Međutim, varate se. Ginekolog mora da zna šta od lekova uzimate jer to može i te kako uticati na vaše zdravlje.

Kada ne kažete ni reč

Ginekolozi tvrde da žele da čuju sve što vam je na umu, čak i ako se to vama čini glupim ili čudnim. U nekim slučajevima, stidljivost vam može ugroziti i život.

Kada se ne testirate redovno na rak grlića materice
Stručnjaci se slažu kako nema sumnje da redovni pregledi na rak grlića materice mogu spasiti živote. Na primer, iscedak neugodnog mirisa, nažalost, lako može biti dijagnostikovan kao rak grlića maternice IV stupnja".

Izvor: PortalOko

Pogledajte još