Veterani u Valjevu nastavili štrajk glađu

0

Predstavnici nekoliko udruženja boraca iz sukoba tokom devedesetih godina prošlog veka u Valjevu danas su nastavili štrajk glađu, tražeći i hitnu overu zdravstvenih knjižica i isplatu ratnih dnevnica

Predsednik valjevskog udruzenja boraca Ljubomir Bradić rekao je Tanjugu da borci traže i donošenje zakona o ratnim vojnim invalidima kao i uredbe o zapošljavanju dece ratnih vojnih invalida

Veterani u Valjevu štrajkuju u prostorijama udruženja boraca, a danas su odbili pomoć lekara, dodao je on, ponoviši da su razočarani stavovima saboraca koji su osudili štrajk.

U štrajku od kraja septembra je devet boraca koji su danas ponovo pozvali premijera Aleksandra Vučića da dođe u Valjevo i kroz razagovor s borcima reši probleme.

Bradić je ponovio i da iza štrajka ne stoji nijedna politička partija, dodajući da, što se tiče isplate ratnih dnevnica, borci traže da se formira radna grupa koja bi to rešila kao u vreme vlasti Demokratske stranke, kada su nekim borcima te dnevnice isplaćene.

Više boračkih udruženja osudila su ranije protest ratnih veterana u Valjevu, a posebno samopovređivanje Velimira Miloševića koji je zakucao sebi ekser u šaku.

Nadlanu / izvor: Novosti

Foto: Nadlanu Arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.