Godinu dana je naporno trenirao, a onda je propustio trku zbog snooze-a

Mesecima je skupljao donacije i obaveštavao prijatelje o svojim pripremama i napretku prema jednom cilju, Challenge Weymouth Triathlonu, na kojem je trebalo da pliva 3,8 kilometara, biciklira 180 i potom otrčati maraton.

To jutro, 14. septembra, navio je sat na 3, što bi mu bilo sasvim dovoljno da se spremi i dođe do mesta predviđenog za startnu poziciju. Ali, ovaj je 34-godišnjak sve prespavao nakon što je stisnuo snooze na budilniku i probudio se tek u 5.55. Što je bilo prekasno da bi stigao na vreme.

Rekao je da je to bio jedan od najgorih trenutaka u njegovomu životu: "I inače stisnem snooze pa sam to napravio i ovaj put. Ali nisam namestio vreme za novu zvonjavu. Vratio sam se spavati i sledeći alarm zvonio je tek u pet minuta do 6. Držao sam telefon u rukama i gledao u vreme u neverici. Odmah sam znao što se dogodilo. Bio sam u apsolutnom šoku. Spustio sam se niz stepenice, napravio si čaj i rekao zaručnici 'To je to, ne trkam se danas'.

Ona je bila ta koja je urlala i psovala, ja sam samo bio u šoku danima. Trebala su mi barem tri dana da se oporavim emotivno i uopšte mogu pričati o tome. Još uvek sam prilično ljut na sebe. Morao sam se izviniti svima koji su me podržavali, sponzorisali i donirali. Pripremao sam se čitavu godinu, sve objavljivao na Facebooku, a svi su me pratili i ohrabrivali. Poslednje što sam napisao pre trke bilo je da sam prilično opušten - očito sam bio preopušten", poručio je.

A kako bi se pokušao iskupiti svima koji su ga podržavali, Džodi je napravio repliku trke u blizini svog doma te je ove subote ujutro, s početkom u 6.30 plivao, vozio bicikl i trčao da bi izazov završio nakon 14 sati. "Nije bilo šanse da ovo ne napravim. Priča je ustvari pomogla skupiti donacije i niko nije želeo da uzme novac nazad. Fokusiranje na ovo iskupljenje pomoglo mi je da vidim pozitivnu stranu cele priče", poručio je, prenosi Daily Mail, a prenosi Index.hr.

Pogledajte još