Pomozite Dečjem selu – pošaljite SMS na broj 5186

Ustanova za decu i mlade “Dr Milorad Pavlović” već 39 godina izvodi na put decu i mlade bez roditeljskog staranja. U ovom momentu zaposleni i volonteri danas na put izvode više od 80 dece i 28 mladih bez roditeljskog staranja, kroz program smeštaja (Selo u Kameničkom parku) i kroz program podrške osamostaljivanju („Kuća na pola puta“) koji Dečje selo realizuje uz pomoć prijatelja.

Akcija „Promeni svet porukom na 5186“ započeta je u maju 2014. godine, sa glavnim ciljem prikupljanja sredstava za obrazovanje i razvoj štićenika sela. Edukacija kroz programe formalnog i neformalnog obrazovanja u prethodnom periodu prepoznata je kao najbolji vid prevencije povratka u sistem socijalne zaštite.

Obrazovanje
Sredstva prikupljena na ovaj način štićenicima će omogućiti da postanu lekari, mehaničari, pekari, poslastičari, glumci, profesori, pedagozi, psiholozi, socijalni radnici... Ovo su samo neka od zanimanja u kojima štićenici Sela žele da steknu znanje. Neki svoj put vide u obukama za zanatlije (pekari, poslastičari, frizeri, kozmetičari, kuvari), a neki svoj put vide na fakultetima.
Misija je uvek ista, a to je izvesti decu i mlade na pravi put.

Akcija traje do kraja decembra 2014. godine, i omogućava slanja SMS poruke u okviru sve tri mreže - VIP, MTS i Telenor.

Pored usavršavanja na fakultetima i stručnim kursevima, sredstva prikupljana biće upotrebljena za učenje stranih jezika (koji postaju neophodnost u vremenu u kojem živimo), obuke o korišćenju kompjutera, obuku za vozače, kao i mnoge druge praktične obuke potrebne za vreme u kom živimo.

Želja nam je da zajednički opremimo prostor za učenje, da za štićenike kojima je potrebna posebna terapija u odvojenim objektima to i omogućimo, da im obezbedimo potreban pribor za rad, siguran krov nad glavom, i tako pružimo pažnju svima i zajednički koračamo u budućnost u kojoj neće biti nasilja, neće biti problema, nego izgrađeni pojedinci i svesni građani svog društva.

ND

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.