Crvena zvezda pomaže razvoj rukometa u Loznici

LOZNICA, 27. septembra 2009. (Beta) - Muški rukometni klub Loznica dogovorio je dugoročnu saradnju sa beogradskom Crvenom Zvezdom u cilju popularisanja rukometa u lozničkom kraju.

Sportski direktor Loznice Goran Kolarić izjavio je u nedelju agenciji Beta da je saradnjom dogovorenoj pre nekoliko dana predviđeno usavršavanje igračkog i trenerskog kadra Loznice.

"Pojedini rukometaši treniraće sa crveno-belima a i naši treneri imaće priliku da prisustvom treninzima steknu nova iskustva. Uz to i svi polaznici lozničke škole rukometa obaviće određeni broj treninga pod nadzorom stručnjaka beogradskog tima", kazao je Kolarić.

Prema njegovim rečima kapiten lozničke ekipe Milan Vukojčić već je obavio nekoliko treninga u Beogradu i postoji mogućnost da naredne sezone pojača redove Crvene zvezde.

Kolarić je naveo da najveće zasluge za upostavljanje saradnje pripadaju profesionalnom bokseru Nenadu Borovčaninu, koji je dugogodišnji prijatelj sa čelnicima beogradskog kluba.

Njih dvojica su boravili u Beogradu 15. septembra gde su sa sportskim direktorom Zvezde Nenadom Peruničićem i trenerom Igorom Butulijom postigli načelni dogovor dva kluba o dugoročnoj saradnji.

Loznica se takmiči u prvenstvu Prve Srpske lige - grupa Beograd.

Pogledajte još