Pogledajte od čega se pravi "Glamburger", najskuplji hamburger na svetu!

Restoran u bogatom delu Londona, na svom švedskom stolu ima u ponudi ovaj neverovatni "Glamburger" za koji imaju i potvrdu koja opravda visoku cenu od simboličnih 1.100 funti!.
Oko 220g "Vagju" govedine, koja je najbolja na svetu, je mleveno zajedno sa 60g divljači sa Novog Zelanda, da bi se, kako kaže majstor koji je napravio ovo čudo od hamburgera, "izbalansirao sadržaj masti".

U saradnji sa sajtom “Groupon” londonski restoran odlučio je da pokloni jednu porciju srećnom Britancu. Šef kuhinje ovog restorana, koji je zaslužan za nastanak ovog "Glamburgera, Kris Lardž, kaže:"Pošto smo za stvaranje ovog hamburgera upotrebili sve najkvalitetnije i najskupocenije sastojke i brižljivo ga pripremili, onaj ko bude imao priliku da ga proba će sigurno imati večeru za pamćenje!"

U središtu hamburgera je skupi i retki crni tartuf koji, zajedno sa najfinijim "Bri" sirom, stvara sočni i mekani "tečni džep" u njegovom središtu.
Sve je začinjeno isklučivo solju sa Himalaja, dok je jastog spreman na specijalan način sa iranskim šafranom... Na vrhu se nalazi slaninica koja je karamelizovana u javorovom sirupu, beluga kavijar i jaje divlje patke, dimljeno na specijalnom drvetu i obloženo jestivim zlatnim listićima. Za kraj, zemička je začinjena japanskom "matcha" - vrsta zelenog čaja u prahu i specijalnim krem majonezom, a sve to je obloženo zlatnim listićima. Ali to nije sve! Kao specijalni dodatak tu je mango i najskuplji šampanjac, kao i fino narendan retki beli tartuf!
Sve u svemu, hamburger sadrži sitnih 2.618 kalorija - što je više od preporučenog dnevnog unosa za odraslog čoveka.
Potvrda da je u pitanju zaista najskuplji hamburger na svetu za sada je stigla od “Record Setters-a”.

Kako biste vi reagovali da vam se ukaže prilika da probate ovaj "Glamburger"?

Izvor: telegraph.co.uk

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.