Uputstvo za pravilno merenje veličine penisa

Kako biste dobili naučno prihvatljiv, odnosno relativno najtačniji rezultat, najbolje je merenje sprovesti lenjirom, i to isključivo u stojećem položaju. Na rezultate koje ćete dobiti sedeći uticaće ugao naslona stolice, vaše anatomske osobenosti, eventualan višak kilograma i slično. Može se koristiti i traka za merenje, ali lenjir je najbolje rešenje jer onemogućava bilo kakvo bočno odstupanje kojim bi preciznost merenja bila umanjena.

Lenjir treba postaviti bočno sa strane penisa do korena. Obavezno pritisnite lenjir do pubične kosti, jer masne naslage u karličnom delu mogu lako dovesti do netačnih i, istovremeno, manje povoljnih rezultata, a to nikome nije u interesu. Potom precizno izmerite dužinu penisa do samog vrha. Savršeno pravi penisi vrlo su retka pojava, ali ne postoji naučno utvrđen metod za kompenzovanje zakrivljenosti u rezultatima. Naučnici samo preporučuju da, ukoliko smatrate da zakrivljenost ozbiljno utiče na dobijenu cifru, treba da razmotrite mogućnost posete lekaru.

Obim se meri na sličan način, s tim što je, naravno, neophodno imati meku traku za merenje. Obmotajte traku oko penisa otprilike na sredini, ni preblizu korena ni preblizu vrha, jer se i time dobijaju nestandardni rezultati, i nemojte je zatezati previše.

Tumačenje rezultata
Iako neki naučnici zagovaraju teorije prema kojima se prosečna veličina penisa razlikuje u zavisnosti od rase i mesta rođenja, naučna zajednica u celini ovakva tumačenja mahom odbacuje kao previše senzacionalistička. Prosečnom dužinom i dalje se smatra 12-15 cm u erekciji, odnosno oko 9 cm u opuštenom stanju, bez obzira koje ste vere, rase, nacionalnosti i iz kog dela planete potičete. Ukoliko se pronađete u ovim ciframa, nemojte biti razočarani, jer spadate u ogromnu većinu muškaraca na planeti, što znači da ste evolutivno baždareni za seksualne odnose sa ogromnom većinom žena. Naravno, malo ko će vam zameriti ukoliko, na pitanje o veličini, dodate koji centimetar, jer niko ne voli da prevali reč „prosek“ preko usana kad je ova tema na dnevnom redu, još manje da je čuje kao svojevrsnu osudu na doživotno tavorenje u seksualnoj prosečnosti.

Zanimljivo je da studije pokazuju da većina muškaraca nije zadovoljna veličinom svog ponosa (preko polovine), dok je veći broja žena koje su učestvovale u ovakvim istraživanjima izjavila da je zadovoljna veličinom penisa svog partnera. Za ovo je delom odgovorna priroda, budući da muškarci prosto vide svoj polni organ iz ugla koji čini da izgleda manji nego što jeste. Činjenica da su žene daleko zadovoljnije u ovom domenu mnogo govori o nesigurnosti muškaraca, ali nam i daje mnogo razloga za zadovoljstvo. Iako vi niste zadovoljni podarenom vam veličinom, sva je prilika da će većina vaših partnerki biti.

Izvor: Kakopedija

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.