Šta je tantrički seks i kako da postanete dobri u njemu

Uz pomoć tantre stvara se komunikacija između partnera i uči prihvatanju samog sebe i svog partnera. One vraćaju seksualnu intimnost i produžavaju seksualne trenutke u životu seksualnog blaženstva. Reč „Tantra“ nastala je kombinacijom dve reči „tattava“ i „mantra“. „Tattava“ znači nauka o kosmičkim pravilima, dok „mantra“ označava nauku o mističnim zvukovima i vibracijama. Dakle Tantra je primena kosmičke nauke sa tim da se zadrži duhovna dominacija. A sam seks podrazumeva odlaganje orgazma čime se postiže intezivna ekstaza.
tantricki seks

Kako upražnjavati i šta je tantrički seks

Odvojite dovoljno vremena za vežbanje svaki dan, jer tantra zahteva vežbu.
Vežba se svodi na intimu i opuštenost. Dobra atmosfera odnosno ambijent,mirisi i muzika mogu doprineti oslobađanju od srama. Podesite raspoloženje stvaranjem prostora za intimnost koji pomaže opustiti kako vas tako i vašeg partnera. Najbitnije je fokusirati se samo na vas dvoje. Izaberite nešto što je dobro za vas i vaš odnos osiguravajući da su oba partnera zadovoljna atmosferom. Za početak prigušite sva svetla i izolujte se od ostatka sveta.

Kako razviti intimnost?
Mnoge studije sugerišu na hranjenje partnera nekom ukusnom hranom, deljenje čaše vina i zajednička kupka. Ne sramotiti se svog tela već uživati u njemu.
Komunicirajte sa svojim partnerom i učinite da se oseća posebnim. Uskladite disanje, smirite um, usredsredite se jedno na drugo. Dok dišete istim ritmom jako je bitan kontakt očima.
Vežbajte erotsku irgu sa svojim partnerom. Održavajte kontakt očima, pružajte mu sugestije i pomozite da otkrije uz pomoć vas šta vas najviše zadovoljava. Napravite svoje korake pružajući ohrabrenje i zahvalnost.

Istražite seksualni odnos uz održavanje nivoa intimnosti iz prethodnim koraka. Gledajte jedno drugo i podstičite ga. Radite to sporo i potrudite se da odložite muški orgazam a povećate svoje zadovoljstvo. Usporite svaki put kada se jedno od vas dvoje približi orgazmu. Akcenat je na disanju. Udahnite kad vaš muškarac izdahne. Usporite disanje kada se približavate orgazmu, ljudi uglavnom tada dišu ubrzano ali da bi se orgazam odložio potrebno je duboko disanje.

Probajte razne poze i istražujte vašu dualnost. Kada se ljubavnici opuste, oni su spremni da se uključe u dublje intime seksa. Tokom tantričkog seksa i žena i muškarac mogu da dožive višestruke orgazme što je i cilj istog pri kome muškarcu ne mora da bude povezan sa erekcijom.

Izvor: Kakopedija

Pogledajte još