ODLEPILA: Nećete verovati za KOGA se udala posle šest godina samoće!

Grejs Gelder, fotografkinja iz Londona, je u martu ove godine izgovorila sudbonosno DA, nikom drugom do samoj sebi!

Venčanje se odvijalo u Devonu, u jednoj farmerskoj kući, a "venčanju" je prisustvovalo oko 50 njenih prijatelja kao i njena sestra. Kako je objasnila u intervjuu koji je dala za The Guardian, inspiraciju da napravi ovako neobičan korak je pronašla dok je slušala pesmu "Isobel" čuvene Bjork, u kojoj joj je jedna rečenica te pesme bila posebna: "Moje ime je Izabel, udata za samu sebe..."
Grejs je čak i zaprosila samu sebe, prošlog novembra, dok je sedela na klupi u parku!

“Dok sam sedela na klupi, sinula mi je ideja da bi venčanje sa samom sobom , čitava ceremonija kojoj bi prisustvovali moji prijatelji, dala posebnu moć jednoj takvoj vezi"

Grejs je venčanicu kupila u obližnjoj prodavnici, a sve ovo je kako kaže deo puta samospoznaje i razvoja njene ličnosti u čemu joj pomažu meditacija i joga.

Takođe je naglasila da su činjenice da je sama već šest godina i da joj se stvaranje veze sa nekim činilo kao previše posla, što je u isto vreme i brinulo, razlozi zašto se odlučuje na ovaj korak, kao i da je prepoznala pravo vreme za upoznavanje i otkrivanje same sebe kako prenosi buzzfeed.
Ceremoniju je vodio njen prijatelj Tiu, koji je nedavno položio za matičara.
Kada je na venčanju izgovorila zakletve (sama sebi), osetila je da čini veliku stvar.
“Sećam se da sam izuzetno obratiIa pažnju na to šta i kako govorim, tako da sam imala osećaj da te reči, kada bi izašle iz mojih usta, ostaju da lebde u vazduhu! Isto tako, prsten, koji sam kupila pažljivije nego haljinu, mi je dao tu ideju o braku, jer je predstavljao pečat koji potvrđuje ono što radite."

A na kraju ceremonije je poljubila samu sebe u ogledalu!

(old_image)

Grejs je naglasila da je njen brak pred zakonom i njegov status apsolutno ne zanimaju i da je to nebitno, kao i suluda činjenica da se udala za samu sebe:

"Osećam da mi je sve jasnije nego pre. Jer, ako je nešto vredno truda to treba i učiniti, a ako ne, onda to treba jednostavno pustiti i zaboraviti. To što sam se udala za samu sebe, ne znači da se neću udati za nekog drugog jednog dana..."

(old_image)
Pogledajte još