Ana dobila RTS na sudu: Ukrali joj glasove na Beoviziji!

Pevačica Ana Nikolić, posle pet godina sudske borbe, dobila je presudu u svoju korist, i to od javnog servisa Srbije, koji je tužila još 2009. godine zbog krađe glasova na domaćem takmičenju na izboru za Evrosong.Viši sud u Timočkoj odlučio je da RTS mora da isplati Ani celokupne troškove koje je imala oko organizacije i nastupa na pomenutom festivalu, jer je Nikolićeva dokazala da su se u polufinalu ogrešili o nju i nisu dobro izbrojali glasove žirija i publike poslate u njenu korist.

"Duže od pet godina trajalo je suđenje. Više od 20 svedoka je bilo saslušano. Od Aninog tadašnjeg menadžera Bude, preko PR-a, porodice i prijatelja. Sa druge strane, saslušani su i svedoci iz odbrane, ali očigledno nisu imali nikakve argumente kojima bi osporili Aninu tužbu. Zato je sud, nakon što je saslušao sve svedoke, odlučio da presudi u Aninu korist", govori dobro obavešten izvor.

Javni servis je najavio žalbu na presudu, ali zbog štrajka advokata sudu još uvek žalba nije dostavljena. Ana će od RTS-a inkasirati 20.000 evra, plus će nacionalna televizija morati da plati sudske troškove.

Podsećanja radi, Ana Nikolić tužila je nacionalnu televiziju nakon takmičenja za "Pesmu Evrovizije", na kojoj se birao predstavnik naše zemlje na ovoj muzičkoj smotri. Tada je RTS Ani uskratio pravo da se nađe u finalu jer je nespretno "zbojao" glasove. Nakon uočavanja katastrofalne greške, pevačici su se uredno izvinuli, ali umesto da zapeva u finalu, Ana je presavila tabak i tužila javni servis.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.