Japanka osvojila titulu u Seulu sa 39 godina

SEUL, 27. septembra 2009. (Beta-AP) - Japanka Kimiko Date Krum postala je najstarija teniserka koja je osvojila jedan WTA turnir, posle Bili Džin King, a pobedila je Anabel Medinu Garigez iz Španije sa 2:0, u finalu turnira u Seulu.

Ovo je prva titula za Date Krum u poslednjih 13 godina, a osma u karijeri. Nekada četvrta igračica sveta, prestala je da igra tenis 1996, a ponovo se vratila na teren prošle godine. 

Date Krum je u ponedeljak napunila 39 godina, a jedina starija od nje kojoj je pošlo za rukom da pobedi na jednom WTA turniru bila je Amerikanka Bili Džin King koja je trijumfovala u Birmingenu 1983. kada je imala 39 godina sedam meseci i 23 dana.

"Naravno da sam veoma srećna. Još jednom se pokazalo da se tenis ne zaboravlja i da može i posle pauze da se igra na vrhunskom nivou", rekla je Date Krum.

Japanka je pobedila prvog nosioca Slovakinju Danijelu Hantuhovu u četvrtfinalu, a Ruskinju Mariju Kirilenko u polufinalu.

U finalu joj je trebalo jedan sat i 27 minuta da pobedi Medinu Garigez.

Poslednju titulu Date Krum osvojila je u avgustu 1996. u San Dijegu kada je pobedila Aranču Sančez Vikario iz Španije.

Ona je istakla da može da igra profesionalni tenis još nekoliko godina.

"Mislim da neću imati problema sa kondicijom narednih pet godina, međutim, ja sam udata, imam decu i mnogo stvari da uradim. Mislim da mogu da igram tenis naredne dve godine", rekla je Date Krum.

Pogledajte još