Dijamanti nisu večni: Što veći i skuplji prsten, to je kraći brak!?

0

Stres koji se javlja kod mladenaca pošto shvate da su se za prsten i venčanje istrošili i više nego što mogu da priušte vodi prvim nesuglasicama, a onda…

Dijamanti jesu večni, ali nisu i garancija da će brak trajati večno ako se nalaze na vereničkom prstenu. Jednim američkim istraživanjem otkriveno je da su partneri koji su potrošili više para na prsten imali kraći brak.

U istraživanju je učestvovalo oko 3.000 odraslih Amerikanaca i za muškarce koji su na prsten potrošili između dve i 4.000 dolara, šansa za razvod je bila 1,3 puta veća, nego za one koji su istresli iz novčanika između 500 i 2.000 dolara.

Za žene čije je venčanje koštalo 20.000 dolara i više, šanse za razvod bile su 3,5 puta veće nego kod onih čije je venčanje koštalo između pet i 10.000 dolara. Inače, prosečna cena venčanja u SAD iznosi oko 30.000 dolara.

Autori istraživanja smatraju da je ta veza izazvana stresom koji se javlja kod mladenaca pošto shvate da su se za prsten i venčanje istrošili i više nego što mogu da priušte.

Istraživači misle da su glavni krivci oni koji rade u industriji venčanja koja je u poslednjih 50 godina sve razvijenija.

Ne tako davne 1959. godine bilo je dovoljno dva meseca za organizaciju venčanja, dok se već devedesetih preporučivalo da sa pripremama počnete godinu dana ranije, piše “Hafington post”.

izvor: huffingtonpost/istinito

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.