Terzić zadovoljan dobrim rezultatima na EP

BEOGRAD, 27. septembra 2009. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan rezultatima ekipe u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva u Poljskoj i izrazio nadu da će odbojkašice nastaviti sa dobrim igrama i u završnici turnira.

Odbojkašice Srbije danas su pobedile Slovačku sa 3:0 u setovima (25:19, 25:15, 25:16) i tako bez izgubljenog seta ostvarile i treću pobedu u Grupi D na prvenstvu u Poljskoj.

Srbija će u drugoj fazi takmičenja igrati u četvrtfinalnoj Grupi F, takođe u Katovicama, i preneće maksimalnih četiri boda iz Grupe D. Sutra je slobodan dan na turniru, a prvu utakmicu Srbija igra u utorak protiv trećeplasirane ekipe iz Grupe B.

"Zadovoljan sam što smo obavili posao kako treba, preko očekivanja smo prošli takmičenje u grupi. Nismo izgubili set, ali se nismo ni ozbiljnije borili za dobijanje seta. Lako i bez problema smo dobili tri utakmice", rekao je Terzić posle utakmice.

"Nadam se da to nije bila posledica samo loše igre protivnika, nego da smo i mi dobro igrali. Nadam se da nam igra protiv slabijih protivnika u prvoj fazi takmičenja neće praviti problem kada u nastavku budemo odmeravali snage sa ozbiljnijim ekipama Italije, Turske i Nemačke", dodao je srpski selektor.

On je rekao da je zadovoljan igrom na utakmici protiv Slovačke, na kojoj je pružio šansu rezervnim igračicama.

"Igrali smo lako i ubedljivo, a u pojedinim delovima utakmice kvalitetno. Igrali smo u mešovitoj postavi, gotovo svim igračima smo pruzili šansu. Možemo da budemo zadovoljni, nadam se da će ovako biti u nastavku", rekao je Terzić.

Libero reprezentacije Srbije Suzana Ćebić, koja je danas pružila dobru partiju, rekla je da je zadovoljna što je ekipa pobedila na sve tri utakmice u grupi ali i da očekuje da će u nastavku turnira igrati još bolje.

"Iako smo igrale u izmenjenom sastavu nego u prethodne dve utakmice, pokazale smo da možemo kvalitetno da odigramo i s drugom postavom. Srećna sam što idemo dalje sa tri pobede. Očekujemo da će drugi krug biti teži, ali iz meča u meč igramo sve bolje", ocenila je Ćebićeva.

Srednji bloker Stefana Veljković rekla je da je srećna što je i druga postava pokazala dobru igru, dok je primač Jovana Vesović poručila da će njena ekipa pružiti najbolju igru kada to bude bilo najpotrebnije.

"Iz prethodnih utakmica videle smo da je Slovačka borbena ekipa, međutim, danas nisu pružile toliki otpor. Zadovoljni smo pobedom od 3:0 i što sa tri pobede idemo dalje. Potrudićemo se da igramo još bolje kada to bude najpotrebnije. Čekaju nas teži rivali u drugoj fazi, a mi ćemo se više potruditi", rekla je Vesovićeva.

Pogledajte još