Otkrivamo za šta vam sve može poslužiti aceton!

Ukoliko vam se desilo da na vašim porculanskim figuricama ili posuđu ima nekih mrlja, lako ćete ih očistiti pomoću acetona, a da ne oštetite porcelan.
Ukoliko vam se desilo da vam je mastilo iscurelo po odeći ili nečem drugom, lako ćete ga otkloniti pomoću acetona, a nakon toga dovoljno je da mesto gde je bila mrlja operete sapunom i toplom vodom.
Dok krečite često se dešava da se na prozorima stvore fleke od farbe. Dovoljno je da uzmete acetom i da mesta gde je farba istrljate, a zatim prebrišete vlažnom krpom.
Ako ne možete da skinete nalepnicu sa stakla, pokušajte sa acetnom. Nakon toga dovoljno je da samo prebrišete mesto gde je bila nalepnica sa mokrom krpom, a zatim osušite.
Pomoću acetona možete da uklonite ogrebtine sa sata. Kružnim pokretima pređite preko sata i površinske ogrebotine će biti otklonjene.
Ukoliko vam se desilo da ste se „zalepili“ super lepkom dok ste nešto pokušavali da popravite nikako ga nemojte guliti sa prstiju. Na vatu nanesite aceton i trljajte mesto gde je super lepak sve dok ne spadne.

Izvor: ljepota.ba

Pogledajte još