Za ponedeljak, 28. septembar 2009. godine

BEOGRAD, 28. septembra 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova posvećene su tekućim političkim temama i ekonomiji.

BLIC - U intervjuu za list govori ambasador Francuske u Beogradu, Žan-Fransoa Teral: "Nasilje bacilo senku na Srbiju". O novinama u radu vojske u tekstu "Civilni inspektori kontrolisaće vojne tajne službe". O vladinoj odluci o putnim ispravama pod naslovom "Još godinu dana za zamenu pasoša". Za list govore članovi grupe "Zi Zi top": "Umesto trzalice koristićemo dinar".

VEČERNJE NOVOSTI - O lošem poslovanju nacionalne aviokompanije u tekstu "Sunovrat Jata". O racionalizaciji državne uprave pod naslovom "Vlada broji prekobrojne". O porastu broja siromašnih u poslednja tri meseca u Srbiji u tekstu "Živeti sa 100 evra". O rehabilitaciji Dragiše Cvetkovića u tekstu "Istorija se ne piše u sudnici".

DANAS - Za list ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin piše pod naslovom "Oslobođenje je došlo sa Istoka". O hapšenju reditelja Romana Polanskog u tekstu "Reditelj sa poternice". U intervjuu za list govori kandidat SD-aP za predsednika Hrvatske Ivo Josipović: "Kerumov incident ne predstavlja trend".

POLITIKA - O predstojećoj poseti srpskog predsednika Borisa Tadića Sloveniji u tekstu "Tirk: Intenzivnija saradnja". Za list govori profesorka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Srbijanka Turajlić: "Tonemo sve dublje". Premijer Republike Srpske Milorad Dodik poručuje: "Neka provere našu ozbiljnost". O smanjenom interesovanju za civilno služenje vojske pod naslovom "Srbi ponovo rado idu u vojnike".

gor/dar

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.