Nova aplikacija na Fejsbuku će vam omogućiti da postanete anonimni?

0

Pre pojave Feisbuka korisnici su uglavnom težili tome da svoj identitet na internetu zaštite. Internet je nudio anonimnost ispod koje ste mogli slobodno da komentarišete, raspravljate pa čak i "trolujete"…

S pojavom ove društvene mreže na kojoj ima više od milijardu registriranih računa stvari su se malo izmijenile. Unatoč pravilima igre koja propisuju da se na fejsu morate služit svojim imenom i prezimenom, brojni su oni koji izvrdavaju tome. Ipak, većina se koristi imenom i prezimenom, poznato je s kim se sve druže, tko su im prijatelji, na pladnju je niz informacija što je s jedne strane nešto na što korisnici sami pristaju, a s druge strane, može imati kobne posljedice.

Ako kritikujete šefa na Fejsu, nemojte se čuditi ako vam da opomenu pred otkaz. A u moru “prijatelja”, lako je zaboraviti ko sve može videti vaše komentare i statuse. To ograničava slobodu kojom izržavamo stavove.
Uskoro bi se to moglo promeniti. Fejsbuk, šuška se, iako službene potvrde još nema, razvija aplikaciju koja će omogućiti korisnicima anonimnost, piše NY Times.
Još uvek ćete biti na Fejsu ali ćete bez straha od posledica moći da komentarišete, lajkujete, raspravljate i kritikujete.
Aplikacija se očekuje u narednim nedeljama, a projekat vodi Džoš Miler koji se kompaniji priključio kad je Fejsbuk od njega kupio start-up Branch koji se fokusirao na produkciju malih online grupa za diskusiju.

Izvor: haber

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.