Saudijski princ želi da kupi polovinu Liverpula

KAIRO, 27. septembra 2009. (Beta-AP) - Jedan saudijski princ izjavio je da želi da kupi polovinu engleskog fudbalskog kluba Liverpul, koji ima velika dugovanja.

Princ Fahd bin Abdulah al Saud, predsednik saudijske investicione kompanije "F6", rekao je za dnevni list "Saudi al Rijad" da želi da kupi polovinu fudbalskog kluba Liverpula i objasnio da je to posao vredan između 200 i 350 miliona funti.

Vlasnici Liverpula, Amerikanci Tom Hiks i Džordž Gilet, spremni su da pregovaraju oko prodaje 25 odsto kluba, iako se dugovi kluba procenjuju na 245 miliona funti.

Ukoliko dođe do najavljene kupovine, to bi bila još jedna investicija u britanski sport iz regiona Zaliva.

Mančester Siti kupio je prošle godine šeik Mensur bin Zajed al Najan iz Abu Dabija, što je omogućilo klubu da potroši 200 miliona dolara za dovođenje igrača.

Biznismen iz Emirata Sulejman al Fakim, koji je pomogao šeiku Mensuru da kupi Mančester Siti, vlasnik je Portsmuta, a govori se da bi i šeik Mohamed bin Rašid al Maktum iz Dubaija investirao u neki vrhunski evropski fudbalski klub.

Pored toga, aviokompanija iz Emirata potpisala je višegodišnji ugovor 2004. vredan više od 100 miliona funti kako bi stadion Arsenala nosio njeno ime.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.