"Vračara" u Nišu uzela 3.600 evra: Umreće ti sin ako ne daš pare!

Najpre je od V. S. (73) uzela 3.000 evra, a onda je, uprkos upozorenjima da gradom hara opasna prevarantkinja, N. R. (44) pristala na "skidanje crne magije", i to platila čak 60.000 dinara! Opljačkana N. R. ističe da ne može sebi da oprosti što je prevarantkinju pustila u kuću!

"Tu ženu sam zatekla kod zaove i iz radoznalosti sam pristala da mi baje. Ona je insistirala da je dovedem u kuću, a zatim je počela da me ispituje o mojim porodičnim prilikama", ispričala je N. R.

Nakon što je žrtva rekla da ima sina kojeg sprema za ženidbu, "vračara" je kazala da je moguće da je on u velikoj opasnosti!

"Tražila mi je da joj donesem jaje i peškir. Rekla je: 'Kad slomim jaje, ako ispadne zmija, sin će ti umreti'. Udarila je jaje i stvarno je ispalo nešto što je ličilo na zmiju! Sad shvatam da je to bila neka igračka, ali tada kao da sam bila hipnotisana! Viknula je: 'Sad znaš šta će ti biti sa sinom, nego, daj brže sve zlato i pare što si sinu spremila za svadbu' - ispričala je N. R.

Zabrinuta majka predala je "vračari" 300 evra, 13.000 dinara i dva zlatna prstena.

"Zatim me poslala da nađem sliku sina, a ona je za to vreme, navodno, novac i dragocenosti zamotala u krpu, stavila pod jastuk i rekla da to ne diram tri dana. Tražila je i da pođem s njom kako bih peškir sa slomljenim jajetom bacila tamo gde mi ona kaže. Vodala me uokolo i govorila: 'Bog je kazao da ideš ovim putem', a na kraju mi je dosadilo i rekla sam: 'Bog je meni rekao da ne idem'. Vratila sam se kući, odmotala zavežljaj i vrisnula jer unutra nije bilo ničega! Sva mi je uzela", ispričala je prevarena žena.

Prevarantkinju je odmah prijavila policiji.

"Ne verujem da je ona uopšte iz Srbije. Imala je bugarski ili rumunski naglasak. To je žena srednjih godina, lepo obučena, negovana... Nije delovala kao neko ko se bavi prevarama", zaključila je prevarena Nišlijka.

Policija zna za dve prevarene žene, ali veruje se da je broj žrtava "vračare" mnogo veći. N. R. je ispričala da joj je prijateljica rekla da je ista žena i nju pokušala da prevari, te da je čula da je pljačkala i u Pirotu.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.