Solidarnost na delu: Humana misija radnika TE „Morava“

0

Kada su nedavno iznenadne poplave zahvatile istočnu Srbiju, ponovo je pokazana velika ljudska solidarnost.

Na inicijativu Marije Stevanović,direktorke Termoelektrane „Morava“, među prvima pozivu za pomoć odazvali su se radnici ove TE. I sami nedavno suočeni sa katastofalnom poplavom koju je prouzrokovalo izlivanje Resave u Svilajncu, Dragan Ljubisavljević, Slobodan Cenić i Milan Mišić pritekli su u pomoć ugroženim meštanima Brze Palanke i Grabovice. Danonoćno su crpili vodu pomoću pumpi TE „Morava“, kapaciteta 4.000-5.000 litara u minuti i 1.000 litara u minuti, pokušavajući da sa kolegama iz drugih firmi pomognu da se život vrati u normalne tokove.

– Žitelji Grabovice, Brze Palanke, Tekije i ostalih mesta u istočnoj Srbiji suočili su se sa još težom poplavom od one koju smo mi doživeli 16. maja. Posledice su nesagledive, prizori ljudske nesreće i sudbine su katastrofalne. Pokušali smo da koliko je moguće pomognemo kako bi se situacija u poplavljenim mestima što pre popravila – ističe Dragan Ljubisavljević, jedan od članova svilajnačke ekipe, zaposlen na mestu rukovaoca HPV-a.

Prema rečima direktorke TE „Morava“, dok bude potrebe, na ugroženom području smenjivaće se zaposleni koji rukuju pumpama i pomagati ugroženom stanovništvu.

Foto: yayimages.com/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.