Direktorka Poliklinike KCS smenjena jer je brojala koliko puta radnici idu u toalet

Za nešto više od godinu i po dana, koliko je bila direktorka, profesorka Stojković je, prema tvrdnjava više njenih saradnika "upropastila međuljudske odnose, onemogućavala saradnike da izvršavaju svoje redovne dužnosti i time ugrozila efikasan rad Poliklinike".

Zbog toga je šestoro njenih saradnika pokrenulo proceduru utvrđivanja mobinga pred nadležnim ustanovama. Odluka kojom je Stojković proglašena krivom za mobing proistekla je iz tužbe koju je protiv nje podnela Marija Božović, načelnica nemedicinskih poslova u Poliklinici KCS. Prema saznanjima, direktorka ove ustanove od svoje saradnice Marije tražila je da piše i po 20 izveštaja dnevno o tome gde je sve boravila i šta je radila tokom radnog vremena.

"Morala je da opravda čak i odlazak u toalet. Direktorka je išla dotle da je angažovala i svoje poslušnike da Mariju špijuniraju i prate. Tako je znala tačno sa kim je razgovarala i u koliko sati, jer je jedan od špijuna sve to beležio u svesci", kaže jedan od izvora. Lagala je zaposlene da je Marija sprečavala unapređenja nekih koleginica ili odlaske na godišnje odmore. Plašila ih je sve vladajućom strankom i svojom profesorskom titulom.

Rešenjem o mobingu, koje je doneto još 20. juna ove godine, poslodavcu je bilo naloženo da bez odlaganja preduzme mere kojima će sprečiti dalje zlostavljanje na radu Marije Božović od strane direktorke Stojković. Prošle nedelje je odlukom uprave KCS smenjena Mirjana Stojković, dok je Marija Božović prebačena na drugu funkciju.

"Mirjana Stojković smenjena je zbog mobinga, a kada je u pitanju Marija Božović nema govora o tome da je kažnjena. Ona je sada načelnica jednog od odeljenja na Klinici za otorinolaringologiju, sa istom platom koju je imala i na Poliklinici", kaže izvor.

Izvor: Radio 021

Pogledajte još